Caută
Altenergy
   Login
Inregistrare | Am uitat parola
home contact cos cumparaturi cos de produse gol
SOLUŢII COMPLETEECHIPAMENTE & ACCESORIIOFERTE SPECIALEPRODUSE NOICONTUL MEUCUM CUMPAR ?CONTACT
Altenergy on Facebook
Discount la comenzile online separator
PointShop separator
Livrari in toata tara separator
telefon SUPORT OFERTARE
Luni-Vineri (9.00-17.00)
Suna-ne la:
0723-59.15.08

sau click pentru
CONTACT
separator
oferta saptamanii OFERTA SAPTAMANII
CENTRALA TERMICA ARISTON CLAS PREMIUM EVO 24 KW
Centrale termice cu condensare, pe gaz CENTRALA TERMICA ARISTON CLAS PREMIUM EVO 24 KW 3511
2900 RON
separatorcategorii CATEGORII PRODUSE
separator
Curatare Aer Conditionat
separator

Glosar termeni GLOSAR TERMENI   TEHNICI
separator
Ai nevoie de un instalator?
separator
Ai nevoie de un specialist service?
separator


Curatare centrala termica

ChemBau - Solutii pentru Instalatii Termice, Antigeluri termotehnice, Dezincrustanți pentru Instalații, Pasivizatori si Neutralizatori,Inhibitori de zgomot și coroziune, Detergenți aer condiționat, Pompe de Curațare Chimică,Filtre Antimagnetită
 
separator
 
 
  CENTRALE TERMICE IN CONDENSARE  
   

Centrale termice in condensatie. Moda sau necesitate?

Toti comerciantii importanti recomanda – „luati-va o centrala termica in condensatie, este cea mai noua, cea mai economica, cu randamentul cel mai mare”. Si chiar asa si este. Este si foarte silentioasa
Dar avantaje reale dupa achizitionarea unei centrale termice le veti avea doar daca sistemul de incalzire in care se instaleaza este apt de a fi dotat cu o centrala termica de acest fel.
De aceea ar fi bine sa stiti anumite lucruri care va vor scuti de o investitie nerentabila sau cu un timp de amortizare foarte indelungat, care poate depasi durata de viata estimata a centralei termice.

Ce reprezinta o centrala termica in condensatie?

In acceptiunea generala condensarea este procesul de transformare a vaporilor in lichid. Va veti intreba apoi care este legatura cu centrala termica in condensatie.
Asadar, in urma fenomenului de ardere a unui combustibil, in gazele de ardere produse exista o anumita cantitate de apa aflata in stare de vapori. Scazand temperatura acestor gaze se obtine condensarea vaporilor. Aceasta scadere se face practic obligand gazele de ardere sa treaca peste un schimbator de caldura prin care circula apa sistemului de incalzire (care vine din calorifere).
In acest fel gazele de ardere care se evacueaza sunt mai reci deci se micsoreaza pierderile iar apa care vine in centrala termica din calorifere este preincalzita cu gazele de ardere pe care, in caz contrar, le-am fi evacuat.
Conditia ca acest transfer de caldura sa se produca este ca temperatura apei care vine din calorifere sa aiba maxim 35 °C . Si de aceea:

Unde si in ce sistem se poate pune o centrala termica in condensatie?

-se poate pune intr-un sistem de incalzire mare care este echipat cu corpuri de incalzire proiectate sa lucreze cu temperaturi ale agentului termic de 55 °C pe tur si 35 °C pe retur sau cu un sistem de incalzire in pardoseala, iar apa calda de consum nu va fi preparata la o temperatura mai mare de 50 °C.
- in sistemele de incalzire vechi care se modernizeaza, numai daca corpurile de incalzire indeplinesc conditia de mai sus sau se instaleaza o incalzire in pardoseala
- sa nu neglijati faptul ca este necesara o canalizare in apropierea unei centrale termice.

Ce se intampla daca nu respectam aceste conditii de instalare?

Daca nu se respecta acest mod de instalare nu va exista fenomenul de condensatie, pentru ca la diferenta mica intre temperatura apei din calorifere si temperatura gazelor de ardere nu va mai exista un schimb de caldura eficient. Deci randamentul nominal al unei centrale termice in condensatie de 107 % se va apropia de cel al unei centrale termice normale, de 94-95% si nu vom beneficia exact de modul de functionare pentru care am platit in plus.
Va exista acest fenomen doar cand se prepara apa calda la temperatura de maxim 50 °C sau in perioadele de primavara-toamna, cand o temperatura a agentului in calorifere de 50 °C va fi suficienta pentru a creea o temperatura placuta in casa.
Vom avea un randament maxim al unei centrale termice intr-o perioada in care consumul de combustibil este foarte mic fata de consumul de varf din iarna, adica vom avea o crestere de randament de 10% dar aplicat unui consum de combustibil la jumatate fata de cel nominal.

Exemplu:

Daca consumul mediu de combustibil pe lunile de iarna ar fi de 1000 m3 si am avea o centrala termica in condensatie montata corespunzator, am obtine o economie de  12% din 1000 m3 adica 120 m3, iar in lunile de primavara – toamna, la un consum mediu de 500 m3 pe sezon ar fi de 60 + 60 m3. Daca nu este montata corespunzator, economia ar fi doar cea de 120 m3.

Concluzii

Recomandarile calduroase ale specialistilor vin si din o perceptie gresita a recomandarilor producatorilor europeni care au o baza pentru a spune ca aceste centrale sunt rentabile. Reglementarile europene ofera celor ce-si monteaza astfel de centrale termice subventii si facilitati de achizitionare care la noi nu se aplica
Incercati sa va calculati o rata de amortizare a investitiei, in functie de consumul prezumat de combustibil al casei dumneavoastra, durata de viata a instalatiei si a centralei termice, costul acestei  centrale termice in condensatie fata de cel al unei centrale termice normale. Numai atunci luati o decizie corecta, mai putin cazul in care argumentul protejarii mediului inconjurator primeaza asupra celorlalte argumente.

 
 

Centrale termice in condensatie. Moda sau necesitate?


Toti comerciantii importanti recomanda – "luati-va o centrala termica in condensatie, este cea mai noua, cea mai economica, cu randamentul cel mai mare". Si chiar asa si este. Este si foarte silentioasa Dar avantaje reale dupa achizitionarea unei centrale termice le veti avea doar daca sistemul de incalzire in care se instaleaza este apt de a fi dotat cu o centrala termica de acest fel. De aceea ar fi bine sa stiti anumite lucruri care va vor scuti de o investitie nerentabila...

Mai mult...

Cum functioneaza panourile solare?


Panourile solare mai sunt denumite: captatori, colectoare sau incalzitoare solare si sunt utilizate pentru producerea de agent termic, sau incalzirea directa a apei, prin captarea unei anumite parti din spectrul radiatiei solare. Pentru a fi cat mai eficiente, panourile solare se instaleaza pe acoperisul casei sub un unghi intre 35-45° in functie de anotimp si pozitioarea pe glob si obligatoriu pe directia Sud sau Sud-Vest. Este de asemenea important ca locul unde sunt plasate panourile solare sa nu fie umbrit de vegetatie sau alte cladiri.

Mai mult...
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, ca programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie 2011. Ministrul Mediului si Padurilor mai spunea ca, in a doua jumatate a anului trecut, perioada in care s-a derulat Programul "Casa Verde" 2010, au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit si finantare, in valoare totala de 110 milioane de lei.

Mai mult...

Aer conditionat


Majoritatea caselor situate in locatii cu un climat cald folosesc un aparat de aer conditionat. In timp ce pentru unii dintre noi aparatele de aer conditionat ar putea fi inca considerate un lux, pentru altii insa acestea sunt o necesitate. In cazul in care vom cauta ofertele de aer conditionat potrivite vom gasi cu siguranta un aparat mai ieftin, dar care in acelasi timp sa fie in masura sa functioneze la cele mai inalte standarde. Exista insa cateva informatii pe care utilizatorii de aer conditionat vor trebui sa le aibe in vedere atunci cand vor folosi aparatele...

Mai mult...

Panouri solare - o sursa inepuizabila de energie!

Energia captata de un sistem solar este gratuita, capacitatea de preluare a radiatiei solare fiind de 95 la suta. Folosirea surselor de energie regenerabila se face, in Romania, deocamdata, cu oarecare timiditate, in timp ce, in Europa, sistemele solare au trecut de la etapa de moft ecologic la cea de necesitate stringenta.